Ha det moro med Idiot kortspill

Kortspill er den perfekte måten å ha det moro på, enten om du er alene eller sammen med andre. En av favorittene til mange er Idiot!

Slik starter du

Det er utrolig enkelt å spille idiot kortspill, og du kan kjapt forklare det til de du spiller med. Før du starter må du dele ut kortene. Man spiller idiot med en vanlig kortstokk uten jokere, og man kan være mellom 2 til 5 spillere. Hver spiller skal ha 9 kort. Dette inkluderer tre kort som ligger med fremsiden ned på bordet, og tre synlige kort oppå her igjen. I tillegg skal man ha tre kort på hånden. Resten av kortene legges i en bunke på bordet

Kortenes verdi

Som i de fleste kortspill, har de ulike kortene forskjellig verdi. I dette tilfeller føler man stort sett de vanlige reglene fro kortets verdi, men 2 er det beste kortet. Man kan legge en 2’er på hvilket som helst kort, og spilleren etter deg kan deretter legge hva som helst oppå der igjen. Ellers er 3 det laveste kortet, og ess høyere (utenom 2).

Spillets gang

Spilleren med det laveste kortet på hånden starter. Vedkommende legger dette kortet ved siden av bunken på bordet, og trekker et kort slik at man har 3 kort på hånden igjen. Så er det neste mann sin tur, vedkommende må legge et kort som er høyere enn det som ligger der. Kan man ikke dette trekker man et sjansekort fra bunken. Hvis dette ikke er høyere må spilleren trekke inn alle kortene som ligger på bordet, og det er neste mann sin tur.

Slik fortsetter man, og når man er kvitt kortene på hånden, bruker man de som ligger synlig på bordet, og deretter de hemmelige kortene. Spilleren som først blir ferdig med sine kort, vinner.