De forskjellige typene av tigere

Selv om alle tigere er store kattedyr, er det forskjellige typer tigere. De fleste folk er kjent med den klassiske orange og svarte Bengal-tigeren, men det finnes også hvite tigere, gule tigere, og til og med blå tigere! I denne artikkelen skal vi ta en nærmere titt på de forskjellige typene tigere, og hva som gjør dem unike.

Hva er en tigere?

En tigere er et kjent rovdyr som finnes primært i Asia. De fleste tigere har oransje og svart pels, men noen kan også ha hvit pels. Tigere lever i skoger og jungler, og de jakter på byttedyr for å overleve. De er utrydningstruede på grunn av menneskelig aktivitet, som for eksempel jakt og habitatødeleggelse. Det finnes faktisk flere tigere i fangenskap i staten Texas, en i villmarken ettersom mange kjendiser eller rike personer ser på det som et statussymbol å eie en. Besøk kjendislekasjen.no for mer interessante fakta om kjendiser. 

De forskjellige typene av tigere

I naturen finnes det seks forskjellige typer tigere: Bengal, sibirisk, sumatra, sand, konge og Amurtiger. Bengal-tigeren er den vanligste typen og er hjemmehørende i Sør-Asia. De andre typene tigere finnes i Asia også, men de er mindre utbredt. Sibirisk tiger er den største av alle tigere og kan bli nesten 3 meter lang og veie opptil 300 kilo! Sumatra-tigeren er litt mindre enn sibirsk tiger hvor navnet kommer fra at den kun finnes på øya Sumatra i Indonesia, mens sand-, konge- og Amurtiger er noe mindre enn Sumatra-tigeren. I fangenskap kan disse dyrene bli veldig store – opptil 400 kilo for en konge- eller Amurtiger!

Hva slags mat spiser en tigere?

En tigere spiser en rekke forskjellige dyr, inkludert antiloper, gnuer, krokodiller, båter og sjiraffer. I tillegg til dette vil de noen ganger spise sopp, insekter og planter. De fleste tigere foretrekker å jakte på byttedyr som er større enn seg selv, slik at de kan fylle magen sin ordentlig. Men når det ikke er noen større byttedyr tilgjengelig, spiser de gjerne smådyr eller fugler. Det er heller ikke uhørt for en tiger å jakte mennesker, og i enkelte områder som Bangladesh er det et stort problem, hvor rundt 100 personer blir drept hvert år fram til år 2004.

Konklusjon

I denne artikkelen har vi sett på de forskjellige typene tigere og hva som skiller dem fra hverandre. Tigere er en av de mest imponerende dyrene på jorden, og det finnes mange forskjellige typer tigere. Dessverre er mange tigere utrydningstuet grunnet menneskelig jakt og aktivitet, og bestanden har gått drastisk ned over de siste 100 år.