Fakta om Tigere

factfile_sumatran_tiger_00
Tigere bor alene og markerer sitt territorie for å holde rivaler unna. Dette område kan være på opptil 100 kvadrat km.

Brølet fra en Bengalsk tiger kan høres opptil 2 km unna på natten.

Selv om tigere er fulle av kraft og raske dyr over korte distanser, kan ikke en Bengalsk tiger løpe raskere enn deres bytte sånn som rådyr. I stedet benytter tigere seg av styrken sin og angriper som regel fra siden eller bakfra.

Tigere benytter seg av deres helt unike drakter som en slags kamuflasje og det finnes heller ikke to tigere som har nøyaktig de samme stripene.

Tigere er kraftfulle dyr som kan reise i mange mil for å finne både bøfler, rådyr, villsvin og andre store dyr. En Bengalsk tiger kan nemlig spise opptil 21 kg kjøtt på dagen og kan drepe opptil 30 bøfler i løpet av et år.

Tigere er det aller største dyret i kattefamilien og er kjent for sin styrke og kraft.

Tigere kan drepe dyr opptil dobbelt så store som de selv kan bli, de er tross alt en av de mest fryktede dyrene i naturen.

Tiger sitting on the dry grasses of the  dry deciduous forest of Ranthambore tiger reserve at sunrise

Dersom byttet til en tiger er stort, kan tigeren dra med seg restene til et gjemt område og dekke det løst med blader, for deretter å returnere til det senere.

I tillegg til de kjente dyrene som tigere jakter på, kan de også jakte på både aper, firfisler, villsvin og trepiggsvin.

Tigere kan føde kull på mellom 2 og 6 tigere, som de vil oppdra med liten eller ingen hjelp fra den hann-tigeren. Unge tigere vil ikke kunne jakte selv før de er 18 måneder gamle og forblir sammen med moren sin i mellom 2 og 3 år, hvor de dermed vil kunne gå videre til å finne seg sitt eget territorie.

På samme måte som huskatter, kan alle tigere male. I motsetning til huskatter som kan male både når de puster inn og når de puster ut, kan tigere kun male når de puster ut.