Beskyttelse av Tigere

736c3f6e91fb4c0f86ab0dd7e2baf965
Det er heldigvis en rekke ulike bedrifter og annet som jobber mye for å beskytte tigere rundt i hele verden. Det er derfor ikke noe tvil om at vi kan redde tigere, så lenge alle er villige til å hjelpe til så godt de kan. Det aller første som må gjøres er å beskytte deres territorie, for at de kan fortsette å leve ute i det fri uten å bli jaktet ned av mennesker i håp om å kunne selge pelsen eller andre deler av tigeren. Dette kan vi gjøre sammen!

Beskyttelse og Overvåking

Et viktig steg som kanskje ikke alle tenker over er det at tigere bør absolutt overvåkes. Dette er veldig viktig for at vi skal kunne se hvordan de oppfører seg ute i det fri og dermed kan forstå bedre hvordan vi kan hjelpe dem. Målet er tross alt at vi skal klare å doble populasjonen raskest mulig. Ved å sette opp kameraer, hente ut DNA fra avføringen og gjennom flere andre overvåkingsteknikker, vil vi kunne holde et øye med prosessen.

Tigere er helt avhengig av et landskap for at de skal kunne trives og arbeidet vårt med å beskytte og koble sammen deres territorie er basert på en lang og vel gjennomført analyse. Arbeidet består blant annet i å bygge opp en lokal kapasitet for å kunne beskytte vernede områder og ha et samarbeid med andre.

WWF

Organisasjonen WWF har startet opp et prosjekt for tigere som heter TX2, noe som betyr at de vil jobbe for å doble bestanden. De får selvfølgelig mye støtte i dette og dersom du også vil støtte dette flotte arbeidet er det enkelt å gjøre det. Du kan bli medlem hos WWF, koble deg sammen med dem gjennom sosiale medier eller adoptere en tiger gjennom siden deres.