Kaspitiger

Kaspitigeren er dessverre en av de artene som er antatt til å være utdødd og derfor blitt markert som “EX”. Denne arten tiger var kjent under flere andre beskrivelser og noen av disse var turantiger eller persisk tiger, navn som selvsagt ble skapt på grunn av områdene en kunne se denne tigeren på.

Utdødd på 70-tallet


Da denne tigeren sist ble observert var det på midten av 70- tallet, nærmere bestemt i perioden mellom 1972 og 1976. Da var det blant annet en forsker som gikk ut å sa at han antok at det var mindre enn 100 av Kaspitigerne igjen ute i naturen. Dette er derimot ikke noe som er helt sikkert da det ikke finnes noen bevis. Derfor er det andre som har andre påstander om når arten ble utdødd. Noen sier at den døde allerede på 50-tallet mens andre sier at den siste ikke ble fanget før i 1997 da det skjedde i Afghanistan.

Likevel er det fortsatt noen rapporter som kommer inn om mennesker som påstår å ha sett tigeren ut i det fri i Turkmenistan og i Afghanistan. Da dette ikke har kunnet bli bevist på noen måte har eksperter måttet velge å se på dette som oppspinn.

Kaspitigeren


Kaspitigeren var en stor og flott tiger som på mange måter kunne ligne på bengaltigeren. Dette kom av deres like farger i pelsen og lignende markeringer, i behåringen lignet den derimot mer på sibirtigeren. Noen sier at Kaspitigeren også kan ha overlevd i Tyrkia, men dette er heller ikke noen påstander som er verifisert.