Bali Tiger

 

Bali Tiger drawing:WWF/Helmut Diller/WWF

Vi skal idag ta for oss nok en underart av tigere, dessvere en art som er utdødd. Denne arten fikk navnet Bali tiger, “harimu Bali” på Indonesisk eller “samong” i Bali. Dette var som navnet tilsier, en art som ble oppdaget i Bali, en indonesisk øy. Dette er faktisk en av hele tre ulike underarter av tigere som ble funnet i Indonesia, hvor de to andre er Sumatra tigeren som idag er utrydningstruet og Java tigeren som er utdødd.

Kjennetegn og fakta om Bali tigeren

Dersom en skulle ha sammenlignet Bali tigeren med andre underarter, vil en raskt kunne se at Bali tigeren hadde en kortere pels. Samtidig var den også en mørkere oransje farge som var dypere og hadde samtidig mindre striper enn andre arter. Det som var veldig unikt med Bali tigeren var at den også kunne ha noen små mørke prikker mellom stripene. Andre kjennetegn på deres pels var at den hvite pelsen på magen deres ofte så lysere ut enn på andre underarter på grunn av den mørkere fargen de hadde. Denne hvite pelsen hadde også en mer markert linje langs skillet.

Det mange ikke vet om Bali tigeren er at den var den minste av ni underarter, en hunn veide vanligvis mellom 65 og 80 kg mens en hann kunne veie mellom 90 og 100 kg. Det er også hannen som kunne bli lengst og målte ofte opp til 230 cm inkludert halen, hunnen kunne måle opp til 210 cm med halen.

Den siste Bali tigeren noen gang registrert var en hunn som ble skutt vest i Bali den 27. september i 1937. Det er derimot antatt at det var noen flere av dem som overlevde og levde inn i både 40-tallet og 50-tallet.