De beste filmene med tigere

I filmverden har tigere lenge vært et populært motiv. Fra den klassiske animasjonsfilmen «The Jungle Book» fra 1967 til de spennende dokumentarene som fokuserer på rovdyr – er det mange filmer der ute som tar for seg disse majestetiske dyrene. Vi vil i denne artikkelen presentere noen av de beste filmene med tigere og hva du kan forvente av dem.

Hva er de beste filmene med tigere?

Her er en liste over noen av de beste filmene som handler om tigere:

  1. «Life of Pi» (2012) – En fantastisk film om en gutt, med lotto flaks, som overlever en forferdelig båtulykke, og finner seg selv strandet med en vill tiger. Filmen er full av eventyr, drama og overveldende naturscenerier.
  2. «The Tiger: An Old Hunter’s Tale» (2015) – Denne sjarmerende koreanske filmen handler om en gammel jeger som møter den ville tigeren han alltid har jaktet på, og blir holdt fanget av dyret i et øde fjellområde. Jegeren må ta et oppgjør med sin fortid, og lære å leve i harmoni med naturen for å overleve.
  3. «The Jungle Book» (1967) – En klassiker fra Disney, denne animerte filmen handler om gutten Mowgli som vokser opp i jungelen blant ville dyr, ledet av den hengivende løven Bagheera og den bråkete apekongen Baloo. Et nostalgisk eventyr som lærer oss at det å være modig, er en dyd – noe Mowgli opplever i møte mot det farligste rovdyret i filmen, nemlig tigeren Shere Khan.
  4. «The Tiger: An Old Hunter’s Tale» (2015) – En annen koreansk film om tigere. Denne gangen handler den om en gammel jeger som må finne ut av mysteriet rundt en legendarisk tiger som plutselig har dukket opp i et øde fjellområde. Filmen retter fokus mot de konsekvensene vår menneskelige natur har på naturen og miljøet rundt oss.
  5. «Two Brothers» (2004) – Denne rørende franske filmen handler om to brødre, en tiger og et lite barn som begge blir bortført av krigsherrer. Filmen er fylt med action, drama og humor, og handler om hvordan vennskap kan overvinne alle odds.

De beste dokumentar filmene med tigere

  1. «Tiger: Spy in the Jungle» (2008) – Denne BBC-dokumentaren følger et år med livet til en familie av ville tigere i Kambodsja. Dokumentaren gir et unikt innblikk i hvordan tigere lever og jakter, og den viser også hvor troen på disse dyrene fortsatt lever blant lokalbefolkningen.
  2. «Tigerland» – Tigerland handler om en gruppe tigerne som lever i Sumatra. Dokumentarfilmen følger dem fra ung alder til voksenlivet, og vi får se hva slags utfordringer de står overfor i det ville. Tigerland viser oss hvor viktig det er å bevare denne truede arten.