Den bengalske tiger

bengal

Her hos oss i Tigercity finnes det både bengalske tigere og sibirske tigere, hvor 20 av våre 30 tigere er av typen bengalsk tiger. Disse to dyrene er noen vakre, spennende og fantastiske skapninger og takket være denne parken vil mennesker rundt i hele Norge og utenlands kunne komme å besøke dem. Tigerparken gir besøkende en god mulighet til å bli bedre kjent med disse tigrene på et mer personlig nivå. Det kan derimot være utrolig interessant med litt mer informasjon om disse to rasene før eller etter besøket.

Utrydningstruet

Den bengalske tiger lever og bor i asiatiske land som India, Myanmar, Bangladesh, Nepal og Bhutan. Det har blitt sagt at det kun er mellom 3 200 og 4 500 bengalske tigere igjen i verden som lever ute i naturen. Halvparten av disse er i India. Dette er med andre ord en tiger som er sterkt truet, og det er derfor vi hos oss har valgt å ta inn nettopp denne rasen i håp om å kunne hjelpe til og øke disse tallene.

Det er på grunn av folkemengder og den stadig større befolkningen at disse tigrene blir færre og færre med årene. De har fått mindre plasser hvor de kan oppholde seg i full frihet, noe som er veldig nødvendig for dem. Det er derimot mange av landene hvor den bengalske tigeren bor, som nå har innsett at det er et problem og har startet opp ulike prosjekter som skal beskytte dem.

Hva gjør vi her hos oss?

Grunnen til at vi har tatt inn såpass mange bengalske tigere hos oss er nettopp det at de er utrydningstruet. Når en da har flere bengalske tigere sammen i fangenskap vil man på en enklere og tryggere måte kunne øke bestanden. Dette er noe vi håper at vi vil kunne hjelpe med og håper at besøkende også gjerne vil bidra til.