Tigere i Fangenskap og i det Fri

a-tiger-going-for-a-swim.png

Tigerens atferd både når de lever vilt og når de lever i fangenskap er en utrolig fascinerende ting å studere. Voksne tigere og unge tigere oppfører seg helt forskjellige og de gjør de selvfølgelig også ut fra om de befinner seg i det fri eller om de lever i fangenskap som i en dyrehage, en park eller lignende. Her hos oss i TigerCity har vi selvfølgelig fått se hvordan de oppfører seg når de er i fangenskap selv om vi gjør vårt beste i å skape et hjem for dem som de kan føle seg komfortable i.

Tigernes Territorie

Når det kommer til fullvoksne tigere, både hunntigere og hanntigere vil de stort sett leve et liv alene. De vil alltid opprette og beholde sitt eget territorie men utover dette mindre territorie vil de også ha et større område som de ser på som sitt eget hjem og vil vandre rundt på dette området fritt. Voksne tigere av begge kjønn vil med andre ord holde seg innenfor deres egne grenser som de selv har satt, innenfor disse områdene vil også oppdra sine unger. Noe som er utrolig spennende og interessant er det at andre individer som deler det samme området vil alltid være oppmerksomme på de andre sine bevegelser og aktiviteter.

Størrelser på dette området som de ser på som sitt hjem vil ofte være avhengig av hvor utbredt deres bytte er og dersom det er snakk om mannlige tigere, vil de også være oppmerksomme på hvor mange kvinnelige tigere som er tilstede i område. Derfor vil område til en hunn-tiger være på rundt 20 km2 mens hann-tigere vil ha et mye større område på mellom 60 og 100 km2.

Tigere er ikke som andre kattedyr

I motsetning til mange andre kattedyr, er tigere utrolig flinke til å svømme og nyter ofte et bad i en elv, innsjøer eller en dam. Dette gjør de ofte for å kunne kjøle seg ned i varmen i løpet av dagen. Blant de store kattedyrene er det faktisk kun en jaguar som har samme oppførselen i vann.