Indokinesisk Tiger

Panthera_tigris_corbetti_02

Her hos oss i TigerCity har vi to ulike arter tigere sammen med oss. Men vi tenkte at vi skulle gi dere litt mer informasjon om en rekke andre arter som finnes, for rundt i hele verden finnes det 10 ulike arter som er registrert. Det er dessverre en av dem som allerede ble utryddet i en forhistorisk tid, mens de gjenstående artene alle overlevde iallefall inn til midten av den 20. århundre, men 3 av disse er nå sett på som utryddet. Denne gangen tenkte vi at vi skulle gi dere litt informasjon om den indokinesiske tigeren.

Kjennetegn og utbredelse

En indokinesisk hann kan faktisk veie helt opp til 195 kg men dette kan variere fra 150 kg og oppover til det maksimale på 195 kg. Disse kan ha en lengde på mellom 2,55 og 2,58 meter. Hunnene fra denne arten kan ha en vekt mellom 100 kg og 130 kg mens de vil ha en kroppslengde et sted mellom 2,3 og 2,55 meter.

Denne tigeren sitt boområde består av Thailand, Kambodja, Laos, Vietnam, Burma og sør-vest i Kina. I Thailand skal den alle største tigerpopulasjonen være, da de skal ha heel 200 stykker. Burma har den nest største populasjonen som er på omtrent 85 tigere, Vietnam har 20, Kambodsja har 20 og Laos har 17. Disse tallene viser en stor nedgang i antall indokinesiske tigere i forhold til 1998. Den gangen var det nemlig opptil 1 200 dyr fordelt på disse seks landene.

Indochinese-Tiger_Kabir-Bakie-copia-623x200
Indokinesisk tiger

Disse tigrene foretrekker å bo i skogsområder i fjell eller bratte områder. Det er i disse områdenen det ofte pågår tyvjakt på indokinesiske tigere. De er nemlig veldig ettertraktet på grunn av ulike kroppsdeler fra dem som benyttes innen tradisjonell kinesisk medisin.

Det jobbes stadig vekk med å beskytte disse tigrene, men da tallene viser at det stadig går nedover, er det tegn på at arbeidet ikke utføres raskt nok.