Dette spiser tigeren

Tigeren er et rovdyr, og jakter helst om natten. Dette er et dyr som er svært flink til å jakte, og kan vente i timesvis på å fange sitt bytte. Og når den er klar til å angripe, da er den som regel suksessfull. Under kan du lese mer om hva tigere spiser og hvor de finner sin mat. 

Tre tigere som mest sannsynlig ikke spiser hverandre
Tre tigere som mest sannsynlig ikke spiser hverandre

Tigeren regnes som en av verdens beste jegere, og deres instinktive kattereflekser gjør at de er en av de dødeligste vesene på jorden. De kan løpe så fort som 80 km/t, og kan ranke ut de fleste andre dyr på jorden når det kommer til å hoppe. Hva de spiser, er litt forskjellig, avhengig av hvor på jorden er bosatt. For eksempel vil sibirtigeren spise mye av villsvinskjøtt, siden det er mye villsvin der den sibirske tigeren oppholder seg. Hvis dette ikke er mulig, vil de spise andre dyr som er tilgjengelig, som rådyr, gaupe, elg og hvis nøden er stor, bjørn. Hvis ingen av disse matkildene er mulig å oppdrive, kan den sibirske tigeren også mette seg på for eksempel kaniner, gnagere og fisk.

Malaysiatigeren kan klare å fange det meste som er i dens rekkevidde, som for eksempel baby-elefanter og Malayabjørner.

Tigeren kan spise opptil 40 kg kjøtt under ett måltid.

En malayabjørn, eller Sun Bear som det heter på engelsk
En malayabjørn, eller Sun Bear som det heter på engelsk

Foring av tigere i dyreparker

Tigere er avhengig av å jakte av og til for å sikre deres jaktegenskaper og instinkter. Derfor har de som passer på tigrene i dyreparken en utfordring når det kommer til  å fore tigere som er plassert i dyreparker verden rundt. De må først og fremst passe på at tigere får samme næring som de hadde fått ute i naturen, og at den maten de får er blitt gitt gjennom at de har jaktet på den selv.