Villdyret våknet

sigried

Dette er historien om den tyske duoen som trollbandt publikum, bandt fast tigre og ble megastjerner. Det er også en historie som endte tragisk da tigeren til slutt viste sitt sanne ville jeg. Som tidligere nevnt på denne bloggen er det stadig flere kattedyr i fangenskap i USA, og to av de som har bidratt til denne trenden er de to tyske magikerne og underholderne Siegfried & Roy.

Det uungåelige

De to møttes på et cruiseskip i 1959 og holdt sammen siden, mellom 1990 og 2003 opptrådte de fast ved The Mirage Resort and Casino i Las Vegas. I denne perioden holdt de 30 000 show i lag, og undeholdt 400 000 personer i året. De var kjent for sine show hvor magi ble blandet med eksotiske dyr.

For 13 år siden skjedde det uungåelige da tigeren Montecore som hadde opptrådt i en rekke show, plutselig fikk nok av show-business. Roy som var 59 år på det tidspunktet ble bitt i halsen av foran tusen tilskuere på The Mirage. Roy Horn ble rushet til sykehuset og livet hans sto faktisk til å redde, men magikeren ble alvorlig skadet og lenket til rullestol resten av livet.

Den hvite tigeren

royDette satte naturlig nok en stopper for Siegfried og Roy sin magikervirksomhet, men på tross av skadene han ble påført Montecore, skjønte Roy at det store kattedyret ikke kunne klandres. Han brukte også sine potensielt siste ord da han ble fraktet vekk i ambulansen til å forsikre seg om at tigeren ikke ville bli straffet for det den hadde gjort.

Tigeren som angrep  Roy Horn var en såkalt hvit tiger, en pigmenteringsvariant av den bengalske tigeren som av og til er å finne i naturen. På grunn av det spesielle utseende har den hvite tigeren hvert svært populær i underholdningssammenheng .Etterspørselen har ført til at den svært ofte har alvorlige helseproblem som følge av oppdrett preget av innavl.