Malaysiatigeren

Det finnes en rekke flotte underarter av tigere, som mange dessverre vet utrolig lite om. Dette vil vi hos TigerCity i Oslo endre på, slik at flere kan lære om alle de ulike tigrene som finnes ute i verden. Tigere er utrolig flotte dyr og mennesker bør absolutt ta tiden til å bli bedre kjent med dem, enten ved å besøke oss eller ved å lese om dem her på våres nettsider.

Malayan tiger - Panthera tigris jacksoni

Malaysiatigeren – en truet underart

Det er dessverre sånn at det er flere og flere tigerarter som er utrydningstruet. Heldigvis er det en rekke ulike organisasjoner som jobber med dette, det er utrolig viktig at vi alle sammen gjør det vi kan for å beskytte dyrene som vi deler denne planeten med. En av de utrydningstruede artene er Malaysiatigere som holder til i Malaysia på en halv som heter Malaya.

Denne arten ble oppdaget av en gruppe med forskere som studerte tigere i Asia i hele 20 år. Tigeren ligner utrolig mye på Indokinatigeren som vi hos TigerCity har fortalt om tidligere. Dette er derimot kun ut fra utseende, men det finnes altså utrolig store forskjeller mellom disse to underartene.

Malaysiatigeren har faktisk også en liten populasjon utenfor Malaysia. De kan finnes sør for Phuket i Thailand, men de aller fleste av dem finnes på sørsiden av Songkhla i Thailand og i de sentrale fjellstrøkene på Malaya øya i Malayasia.

Innen Kulturen

Det er ingen overraskelse at det er nettopp denne tigeren som er det nasjonale dyret til Malaysia og den dukker opp på flere ulike institusjoner rundt i landet. Den er avbildet hos Royal Malaysian Police, Maybank og Football Association of Malaysia.

Malaysiatigeren symboliserer mot og styrke i Malaysia og det har til og med vært brukt som kallenavn på det nasjonale fotballaget i Malaysia.