Posering med tigre

tiger3434

Det gjelder å være skeptiske til dyreaktiviteter i utlandet. Vi har alle sett bilder av folk på Facebook og Tinder som poserer med tigrer, disse dyrene lever ofte i templer i Sørøst-Asia. Noe som i seg selv høres meget trivelig ut, men neddopede katter som blir slått dersom de ikke utfører den riktige poseringen er langt ifra sjarmerende.

Politiaksjoner i Thailand

Nylig aksjonerte Thailandsk politi mot et tempel vest i Thailand. Tempelet som besøkes av flere nordmenn årlig, mistenkes for ulovlig avl, dyremishandling, og uilovlig handel. Buddisttempelet hadde over 100 tigre, selv betegner de seg som et dyrereservat og mener de gjør ingenting ulovlig. Tempelet har utviklet seg til å bli en stor turistaksjon, hvor folk betaler for å få ta bilde med tigrene. Det Thailandske politiet hadde ransakelsesordre, men munkene prøvde å stikke kjepper i hjulene for aksjonen ved å la dyrene gå fritt rundt på området.

tigre2222

Bekymrede turister

Mange nordmenn på ferie i Thailand har uttrykt stor bekymring ved det de har fått sett på ulike tigerreservater. Torill Sagvoll forteller til NRK om det sjokkerende synet som møtte henne i en dyrepark i Thailand.

– Det var heit forferdelig. Alt var i betong, der var ingen tre, ikke gress, og vannkålene til dyra var helt knusktørre. Noe av det verste var vel en tiger som ble slått med kjepper om han ikke poserte fint og flekket tenner i lag med turistene, forteller Sagvoll.

Reiseselskapet Ving er en av de store norske turoperatørene. De tilbyr utflukter og aktiviteter som innholder dyr, men presiser overfor NRK at de er påpasselige med at dyrs rettigheteter blir fulgt på stedenede samarbeider med. PR-ansvarlig Line Olsen forteller at folk generelt er blitt mer opptatt av dyrevelferd i de siste årene og at de mottar stadig flere tips fra bekymrede reisende.